vrijdag 4 november 2011

recept aardappel-aardpeer kroketten

het recept van de aardappel aardpeer kroketten

-2 kilo kruimige aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden
-500 gr geschilde aardpeer
-50 gr boter
-peper en zout
-eventueel beetje piment d'espelette
-4 eieren +eiwitten om te paneren
-30gr kroketfix of 2 eetlepels maizena

De aardappelen en de aardperen koken of nog beter stomen (minder water in de aardappel)
Alles door de passe-vite,leg onderaan de kom de boter in blokjes deze smelten van de warme aardappelen.
De kruiding , eierdooiers en kroketfix erbij en goed doorroeren.
Worstjes maken met de millecroquette en nacht laten opstijven in de ijskast.
Kroketten snijden met garen dan paneren in eiwit (opgeklopt met 1 EL water per eiwit) en vervolgens paneermeel .
goed voor een 60 a 70 kroketten

perfect bij wild







Geen opmerkingen:

Een reactie posten